آرد گندم کامل:
آرد گندم سبوس دار همان آرد کامل است.
این آرد تمام اجزای یک دانه گندم را در خود دارد. سبوس آن جدا نشده و به همین دلیل نیز آرد گندم کامل نامیده میشود.
اجزا و مواد تشکیل دهنده دانه گندم:
گندم دارای سه لایه بیرونی ،پوسته ولایه آلرون و مغز گندم (آندوسپروم) است.
بخش مهم پوستهی گندم فیبر است. این قسمت علاوه بر وجود ویتامینهای گروه B دارای ۳ درصد مواد معدنی مثل آهن، روی، منیزیم و کلسیم است.
پوسته گندم ۹ درصد، آلرون ۸ درصدو آندوسپروم ۸۰ درصد از وزن خشک گندم را تشکیل میدهد.
۳ درصد دیگر آن مربوط به جوانه گندم است که در طرفین طولی دانه گندم وجود دارد.
اما ۱۸ درصد ویتامینها و ۹ درصد مواد لیپیدی (چرب) نهفته در ساختار گندم در لایه آلرون وجود دارد.